Nagrađeni najbolji učenici i mentori Sisačko-moslavačke županije

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Sisku dodijeljene su nagrade učenicima koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili iznimne rezultate na natjecanjima.

Naime, zaklada Iskra Sisačko-moslavačke županije svake godine raspisuje natječaj za dodjele godišnjih nagrada nadarenoj djeci u iznosu od 5 tisuća kuna, gdje u obzir dolaze sudjelovanja u raznim razinama natjecanja, stručni i znanstveni radovi, sudjelovanja u projektima, prosjek ocjena i slično. Odlukom upravnog odbora Zaklade dodijeljeno je 19 nagrada, a dobitnici su bili osvajači državnih i međunarodnih natjecanja, dobitnici raznih priznanja te aktivni članovi zajednice u kojoj žive.

Također, svake godine Sisačko-moslavačka županija organizira dodjelu nagrada učenicima i mentorima koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnoj razini natjecanja. Učenici u pojedinačnim natjecanjima dobili su poklon bon u vrijednosti tisuću kuna, u skupnim natjecanjima 5 tisuća kuna te mentori za obje vrste natjecanja tisuću kuna. U ovoj školskoj godini ostvareno je 38 prvih, drugih ili trećih mjesta na državnim natjecanjima i smotrama.

Događanja
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija