Na Viktorovcu predstavljena aplikacija za pretragu grobnih mjesta

Pomoću aplikacije građani tako preko tražilice mogu pronaći lokaciju grobnog mjesta na Viktorovcu, ali i drugim grobljima kojima upravljaju Gradska groblja

Nikola Čutuk/PIXSELL

Gradsko groblje Viktorovac, koje je od lani član Udruženja značajnih groblja u Europi, blagdan Svih svetih dočekuje s pomacima u poslovanju, a direktor gradskog trgovačkog društva Srđan Marić predstavio je aplikaciju koja olakšava pronalaženje lokacija grobnih mjesta.

Pomoću aplikacije građani tako preko tražilice mogu pronaći lokaciju grobnog mjesta na Viktorovcu, ali i drugim grobljima kojima upravljaju Gradska groblja.

– U tu su svrhu na groblju postavljena tri info pulta i tražilica kako bi Siščani, ali i posjetitelji iz drugih krajeva lakše pronašli grobove svojih najmilijih. Posredstvom pametnog telefona posjetitelj može skenirati QR kod, upisati ime i godinu ukopa pokojnika, pa će ga tražilica prebaciti na točnu lokaciju grobnog mjesta. Osim toga, uredili smo našu mrtvačnicu kako bi ispraćaj pokojnika bio što dostojanstvenije, a i hortikulturno smo uredili groblje, rekao je Marić na konferenciji za novinare.

Dodao je i kako groblje ima 15.500 grobnih mjesta, a za blagdane očekuju od 50 do 70 tisuća posjetitelja.