Na Viktorovcu odana počast Berislavu Pavičiću – Beri

Riječ je o dijelu programa obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije
IMG_2777

Na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku odavana je počast hrvatskom branitelju Berislavu Pavičiću – Beri, a riječ je o dijelu programa obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

Berislav Pavičić – Bera rođen je u Sisku 1955. godine, gdje je završio strojarsku tehničku školu. Zaposlio se u zagrebačkoj tvrtki “Monter”, a urušavanjem vladavine Komunističke partije, uključio se u osnivanje Hrvatske demokratske zajednice na području tadašnje općine Sisak.

S Marijanom Celjakom sudjelovao je u organiziranju ustroja obrane sisačkog prostora od velikosrpske agresije, a od 1990. godine postao je zapovjednik nenaoružanih odreda Narodne zaštite za Sisak Stari. Dragovoljno se priključio obrani suverenosti Republike Hrvatske kao pripadnik rezervnog sastava policije, zatim i Zbora narodne garde. Ulazi u borbeni sastav 57. SAMB-a, postrojbe koja nosi ime poginulog dozapovjednika Marijana Celjaka.

Berislav Pavičić prvotno odlazi na sunjski teren, zatim se vraća u Novo Selo i Komarevo. Postaje zapovjednikom druge satnije 57. SAMB-a “Marijan Celjak”. Na toj dužnosti gine u tijeku akcije na Stražbenicu na području Kotar šume. Posmrtno je promaknut u pukovnika Hrvatske vojske i odlikovan Redom Nikole Šubića Zrinskog.

Sjećanju na pokojnog Berislava Pavičića – Beru nazočila je njegova kći Josipa, suborci iz 57. SAMB-a “Marijan Celjak”, zamjenik župana Mihael Jurić te članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i prijatelji.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak