Na sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine izglasan prvi rebalans proračuna

Na 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine izglasan je prvi rebalans proračuna za 2019. godinu.

– Izvorni proračun je bio 154 milijuna kuna. Budući da u vrijeme donošenja proračuna nismo mogli predvidjeti određene kapitalne projekte koji se financiraju ili sufinanciraju iz EU i fondova, sada smo dobili potpisane ugovore i odobrena sredstva te ih stavili u proračun koji sada iznosi 197 milijuna kuna, objasnio je pročelnik za financije Grada Kutine Ivan Crnac.

Kapitalni projekti koji rebalansom ulaze u aktualni proračun obuhvaćaju, između ostalog, ulaganja u zgradu na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje će se stambeno zbrinuti svi HRVI branitelji, kao i izgradnju novog dječjeg vrtića s preko 8 milijuna kuna dobivenih od Malog Lošinja. Rebalans predviđa i uređenje rekreativne staze oko bazena na Turskom stolu, izgradnju vodovoda za sveukupno 5 ulica koje nisu obuhvaćene projektom Aglomeracije, rekonstrukciju Doma Banova Jaruga, nabavku vatrogasnog vozila, projekt “Školuj se i uči za uključivanje Roma” i drugo.

Na sjednici su, također predstavljene mjere potpora malim i velikim poduzetnicima s naglaskom na dodjelu bespovratnih sredstava za nove tehnologije i konkurentnost za mlade poduzetnike do 29 godina, a donesena je i odluka o promjeni imena “Parka zdravlja” kod Doma zdravlja u “Park 5. studenog”, datumom kojim se obilježava Svjetski dan romskog jezika.

Naposljetku, usvojeni su kriteriji za financiranje osnovnog školstva te je Renato Habek imenovan za novog ravnatelja Sportskog centra Kutina.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija