Na području Popovače i Topuskog uskoro započinje energetska obnova škola

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku potpisani su danas ugovori vezani za energetsku obnovu školskih zgrada na području Grada Popovače i Općine Topusko.

Naime, Županija trenutno raspolaže s 22 ugovora s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost vezanih za energetsku obnovu zgrada osnovnih i srednjih škola. Ukupna vrijednost ovog projekta je veća od 92 milijuna kuna, a do sada su dovršene četiri zgrade – OŠ Glina, OŠ Gvozd, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gora i OŠ Novska, dok se tri nalaze u procesu realizacije – OŠ Josipa Kozarca Lipovljani, OŠ Sunja i OŠ Vladimir Nazor Topusko.

Također, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja energetsku obnovu sufinancira sa 60% iznosa, dok ostatak sredstava Županija osigurava kroz Fond za sufinanciranje EU projekata te kroz proračun gradova i općina na čijem se području nalaze škole.

S gradonačelnikom Popovače Josipom Miškovićem potpisani su ugovori za Područnu školu Donja Gračenica, Područnu školu Gornja Gračenica, Područnu školu Voloder i Područnu školu Osekovo vrijedni oko 7 milijuna kuna, a s načelnikom Općine Topusko Ivicom Kuzmićem, župan Ivo Žinić potpisao je sporazum za zgradu Srednje škole Topusko, također vrijedan oko 7 milijuna kuna.

 

Grad
Hrvatska
Općina
Ostalo
Popovača
Sisačko-moslavačka županija
Topusko