Na Ovčari završen program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Komemoracijom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća Vukovarci su odali počast žrtvama ekshumiranima 1996. godine iz masovne grobnice na Ovčari

Davor Javorović/PIXSELL

Komemoracijom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća Vukovarci su odali počast žrtvama ekshumiranima 1996. godine iz masovne grobnice na Ovčari.

Tijekom komemorativnog programa “Ovčara – vječna rana”, pročitana su imena svih 200 žrtava, među kojima su bili i novinar Hrvatskog radija Vukovar Siniša Glavašević te francuski ratni dragovoljac Jean-Michel Nicolier. Pokraj svakog od 200 kupolastih čempresa, zasađenih na mjestu masovne grobnice, postavljena je crvena ruža.

Također, članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata do Ovčare su došli u mimohodu od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Odavanjem počasti žrtvama Ovčare završio je program ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 29. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu, koji je održan u specifičnim uvjetima uslijed pandemije koronavirusa.