Na kutinskim bazenima započela je škola plivanja Delfin, ali i projekt Kutina bez neplivača

Na kutinskim bazenima započeo je “Delfin”, škola plivanja za djecu pod vodstvom Ivana Mažara i Nikice Katića.

Škola plivanja u Kutini provodi se posljednjih 12. godina u organizaciji Sportskog centra Kutina, a polaznici škole podijeljeni su u tri dobne skupine kako bi se omogućio kvalitetan rad s mladim plivačima kroz 14 dana koliko traje tečaj.

Također, Školski sportski savez Kutine na bazenima Sportskog rekreacijskog centra Sisak protekle četiri godine provodi projekt “Kutina bez neplivača” vrijedan 120 tisuća kuna. Projekt je namijenjen djeci trećih razreda osnovnih škola i učenicima posebnih odjela, a ove je godine u isti uključeno i financiranje voditelja škole plivanja te opremanje na kutinskim bazenima, kako bi se što uspješnije smanjio broj neplivača. Realizacijom projekta omogućit će se sustavna i ozbiljnija provedba obuke neplivača na ovom području, kao i kontinuitet škole plivanja.

Obuka neplivača, kao i sama škola plivanja uživaju podršku Grada Kutine, a upravo je gradonačelnik Zlatko Babić obišao gradske bazene i pozdravio polaznike i njihove voditelje.

– Pohvalno je da i ove godine nastavljamo sa školom plivanja, ali i projektom “Kutina bez plivača”, jer želimo da naša djeca u odgovarajućoj dobi nauče plivati i steknu sigurnost bez bojazni ulaska u vodu. Veseli nas što smo povodom završetka školske godine uspješno realizirali otvorenje nove sezone kupanja na kutinskom bazenu te da smo svakodnevno imali više nego pun bazen tako da sa sigurnošću možemo reći da nam je ova godina barem što se tiče početka sezone rekordna u odnosu na prošlih nekoliko godina, poručio je gradonačelnik Babić.

Naposljetku, tijekom godina bilježi se sve veći porast interesa za učenjem plivanja, a prema posljednjim podatcima, oko 90 posto polaznika nauči plivati, dok ostatak u potpunosti savlada strah od vode.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija