Mostovi na Kutinici uskoro u novom ruhu

Za obnovu tri mosta izdvojeno je oko 40 000 kuna
Grad Kutina

Kako potok Kutinica teče centrom Kutine tako na području grada postoje razni mostovi, bilo pješački ili cestovni. Ovih dana su u tijeku radovi na tri mosta, dva pješačka i jednom cestovnom.

U sklopu redovnog održavanja pješačkih i cestovnih mostova i pripadajućih ograda, izvršit će se radovi na pjeskarenju konstrukcija i ograda, zaštita temeljnim antikorozivnim premazom i završnim bojanjem pješačkih mostova prema gradskom bazenu i mosta spoja Moslavačke ulice na šetnicu uz Kutinici te isti radovi na ogradi cestovnog mosta u Radićevoj ulici. Za predmetne radove za sva tri mosta izdvojeno je oko 40.000 kuna.

– Mostovi i razni prelazi preko Kutinice nedovoljno su održavani proteklih godina te je potrebna njihova sanacija. Razlog obnove mostova je povećanje sigurnosti, sprečavanje daljnjeg propadanja postojećih mostova te uljepšavanje vizure pojedinih dijelova grada. Nastojat ćemo svake godine obnoviti nekoliko mostova i tako prije svega spriječiti propadanje ovih značajnih objekta, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija