Moslavačkom štrku i Marijani Marušić uručen Likovni pleter

Na prvom Susretu likovnih stvaralaca Sisačko-moslavačke županije, nastalom u organizaciji županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga, Popovačkoj udrugi likovnih stvaralaca Moslavački štrk uručeno je priznanje Likovni pleter za najuspješniju likovnu udrugu u 2019. godini. Također, Likovni pleter za najuspješnije likovno djelo autoru pojedincu pripalo je Marijani Marušić, inače članici PULS-a.

– Popovačka udruga likovnih stvaralaca Moslavački štrk mnogobrojnim kulturnim manifestacijama pridonosi očuvanju kulturne baštine te razvoju likovne umjetnosti, a svojim kulturnim izrazom promiče likovne vrijednosti građanskog društva širom Republike Hrvatske i u inozemstvu, naglasila je Aleksandra Goreta, akademska slikarica te voditeljica Galerije Vjekoslav Karas u Karlovcu.

Svečana dodjela održana je u Interpretacijskom centru Baštine Banovine u Petrinji, dok je sudionike u ime domaćina pozdravila Katarina Bešlić. U ime organizatora okupljenima se obratio predsjednik ZKUU SMŽ Ivan Mužek, koji je, također autorima izloženih likovnih radova uručio Zahvalnice za sudjelovanje na Susretu.

Dobitnici Likovnog pletera sudjelovat će i na manifestaciji Županijski pleter koja će biti održana početkom veljače u Sisku.