“Moslavački štrk” sudjelovao u međunarodnoj likovnoj koloniji u Udbini

U Udbini je održana međunarodna likovna kolonija “Lika u srcu”, koja je ove godine ugostila brojne umjetnike iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Među domaćim predstavnicima, koloniji su nazočili i članovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk”, ujedno suorganizatori ovog umjetničkog okupljanja.

Pokrovitelj trodnevne manifestacije bilo je Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta”, u čijim je prostorijama održana spomenuta kolonija, a tijekom svog boravka, likovnjaci su dočekani s autohtonim gastronomskim specijalitetima, dok je sudionike pozdravio i načelnik Općine Udbina Josip Seuček. U znak dobre kulturne suradnje, načelniku, njegovom zamjeniku Milanu Uzelcu i predsjednici SKD “Prosvjeta” Tatjani Čanković, predsjednica PULS-a Marija Pukec Žigić poklonila je posebno dizajnirane majice udruge. Predstavnici “Moslavačkog štrka”, također su za vrijeme svog posjeta kumovali osnutku podmlatka SKD “Prosvjeta”, nadjenuvši mu ime “Cukrice”

Naposljetku, izložba od 25 likovnih radova nastalih na koloniji “Lika u srcu” ostat će trajna vrijednost koja će oplemeniti prostor SKD “Prosvjeta” Udbina.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kultura
Popovača
Sisačko-moslavačka županija