Modul tehničar za izradu video igara od jeseni u Tehničkoj školi Sisak

U Sportskoj dvorani Brezovica obilježen je Dan Tehničke škole Sisak.

Ova godina je za školu bila po mnogočemu posebna. Prije svega, na jesen započinje provođenje novog obrazovnog programa – tehničar za izradu video igara. Novo zanimanje, četvrti je korak u projektu Sisačko-moslavačka županija – središte gaming industrije. Posljednjih godinu i pol dana intenzivno se radilo na pripremi kurikuluma i rješavanju potrebne dokumentacije za dobivanje dopusnice Ministarstva znanosti i obrazovanja te ostalih nadležnih tijela poput Agencije za obrazovanje. Uz Županiju, na projektu je, također radila Tehnička škola Sisak, kao i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije. Izrada video igara, zanimanje je budućnosti, a polaznike modula, usmjeravat će se na dodatno educiranje i daljnje školovanje na studijima za inženjere za izradu video igara te stručnjake u IT sektoru.

Škola je po svojim projektima postala prepoznatljiva izvan okvira županije, ali i izvan granica Republike Hrvatske. Riječ je o 20-tak projekata na kojima su radili upravo učenici, a među njima možemo izdvojiti tradicionalne utrke solarnim automobilima koje se ulicama Grada Siska održavaju svake godine ili projekt izrade svemirskog vozila 3D printerom.

–  Idemo još jedan korak dalje. Upravo na onome što radi Tehnička škola Sisak s inovacijama, solarnom energijom, robotikom i svemirskim tehnologijama, u pripremi je osnivanje još jedne nove ustanove za robotiku i svemirsku tehnologiju, a za koju će odluka biti donesena na Županijskoj skupštini, 16. svibnja. Budućnost je svakako informatika i moderne tehnologije, najavio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Naposljetku, Tehnička škola Sisak nositelj je projekta budućeg Centra kompetencija, koji će se otvoriti u prostorima bivše sisačke vojarne u Lađarskoj.