Mladi Kutinčani u Varaždinu sudjelovali na 13. susretima gradova i općina prijatelja djece

U Varaždinu su održani 13. susreti gradova i općina prijatelja djece, na kojima je sudjelovalo predstavništvo Grada Kutine u sastavu predsjednika Dječjeg Gradskog vijeća Gabrijela Gredičeka, njegove zamjenice Edite Jurušić te članice Dječjeg foruma DND Klare Ćosić u pratnji voditeljice DF Helene Ćosić.

Manifestacija je organizirana u suradnji Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske, Koordinacijskog odbora Grad Varaždin – prijatelj djece te Grada Varaždina, dok je susrete, također obilježila proslava 20 godina akcije Gradovi i općine – prijatelji djece te 30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta.

Susrete je u prostorijama HNK Varaždin otvorila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, dok je na teme “Gradovi i općine kao pokretači razvoja” i “Ekologija i održivi razvoj” održan panel na kojem su djeca i odrasli predstavili ekološke i projekte globalnih ciljeva za održivi razvoj koje provode u svojim sredinama, kao i eko-radionice za mlade te turistički obilazak Varaždina.

Sudionici iz 30-tak gradova i općina koje nose status prijatelja djece, još jedanput su dokazali kako su upravo oni pokretači promjena u društvu te da su itekako spremni odgovoriti na sve izazove koje pred nas postavlja globalna zajednica.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija