Mještani Donje Vlahničke trpe učestalo remećenje javnog rada i mira, brzu vožnju i nedolično ponašanje

Na tu temu održan je i sastanak Vijeća mjesnog odbora i predstavnika mjesnih udruga te izaslanstva Grada Popovače

U Donjoj Vlahiničkoj održan je sastanak Vijeća mjesnog odbora i predstavnika mjesnih udruga kojem su nazočili i gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić te predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Mještani Donje Vlahiničke tom su prilikom upozorili na problem učestalog remećenja javnog reda i mira, brze vožnje automobilima te nedolična ponašanja u smislu bacanja i paljenja smeća od strane pripadnika romske nacionalne manjine koji stanuju u ovom naselju. Kako je zaključeno, svi dosadašnji sastanci i različiti pokušaji rješavanja navedene problematike očito nisu dali rezultate te se pripadnici romske nacionalne manjine nisu uspješno integrirali u ovu zajednicu, niti su pokazali interes za bilo koji vid njezina društvena života (kultura, sport, vatrogastvo).

– Osnovna pretpostavka kvalitetnog suživota podrazumijeva prihvaćanje regulativa i obrazaca ponašanja koje vrijede za sve stanovnike. Po mom mišljenju izvor problema predstavlja nezaposlenost pripadnika romske nacionalne manjine koji se u većini slučajeva za osiguranje osnovnih životnih potreba oslanjaju isključivo na državne potpore. Svakako nećemo odustati od rješavanja ovih problema. U tom smislu zatražili smo i angažman i podršku Vladina Ureda za nacionalne manjine te ostalih nadležnih institucija, naglasio je gradonačelnik Mišković te zaključio kako očekuje i jaču suradnju predstavnika romske manjine u rješavanje problema ovog naselja.

U okviru sastanka mještani su predstavnike Gradske uprave izvijestili i o određenim komunalnim potrebama koje, između ostalog, obuhvaćaju čišćenje divljeg odlagališta ispod Lipovice, sanaciju oglasne ploče te izmještanje autobusne kućice sa privatnog zemljišta. Kao najbolja lokacija za uređenje budućeg dječjeg igrališta u Donjoj Vlahiničkoj definirano je tzv. Zmanje, a gradonačelnik je ovom prilikom najavio početak radova na krovištu stare škole, a potom će se ono sanirati i na objektu Vatrogasnog doma.