Mjesečno obilježavanje Dana grada Kutine zatvoreno likovnom izložbom Ivice Ice Bilandžića

U prostorijama novouređenog Kluba Arcus otvorena je izložba “Likovno svojoj Kutini” autora Ivice Ice Bilandžića. Postav s izloženih 30-ak djela nastao je u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i tamošnjeg Ogranka Matice hrvatske, a riječ je o 66. samostalnoj izložbi autora ispunjenoj pejzažima Lonjskog polja i Jadrana te motivima pučkog graditeljstva i mrtve prirode, čiji je izbor odabrao povjesničar umjetnosti Mladen Mitar. Također, ovim je događanjem službeno zatvoreno ovogodišnje obilježavanje Dana grada Kutine.

Izložbu je otvorio izaslanik gradonačelnika Kutine Robert Kolenc, dok je prigodne riječi dobrodošlice kako autoru, tako i okupljenima uputila ravnateljica POU-a Jasminka Molnar. O samom je umjetniku govorio predsjednik Ogranka Matice hrvatske Dragutin Pasarić, koji je posebno istaknuo Bilandžićeve brojne nagrade, kao i nedavno gostovanje u glavnom gradu Latvije, gdje je kao prvi hrvatski slikar na obale Baltika donio raskoš raznovrsnosti hrvatskog pejzaža.

Otvorenje su svojim nastupom obogatili učenici kutinske Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula Lara Tomac i Lucija Vidović te članice Ženske vokalne skupine Kutinske dunje.