MJESEC HRVATSKE KNJIGE U KUTINE – Predstave, predstavljanje knjige te večer poezija za početak

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj tradicionalno promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro. Tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja!

Predstavama lutkarske družine KUTKO kutinske Knjižnice i čitaonice započeo je Mjesec knjige, a šest popunjenih termina govori o interesu djece i roditelja za predstave jedine kutinske lutkarske družine koja gostuje i izvan Kutine.

Kako ovogodišnja manifestacija ima moto „U ritmu čitanja“, ugošćena je i spisateljicu za djecu Maja Šimleša koja je predstavila knjigu „Suli u avanturi“, a iste je večeri održana i glazbeno književna večer, na kojoj je nastupio duet Stela Šmit i Matea Škaro.

Mjesec knjige se nastavlja, a kao sljedeći događaj iz Knjižnice najavljuju predstavljanje knjige Matije Josipovića „Gljive“.