MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE: U županiji osigurani dodatni termini za besplatne UZV preglede

Sve zainteresirane žene za preventivne preglede mogu se prijaviti svaki radni dan od 9 do 13 sati do 20. listopada na mobilni telefon 098/322-705
rak dojke

Zbog velikog interesa za besplatne UZV preglede u sklopu preventivne akcije organizirane u povodu Mjeseca borbe protiv raka dojke, odnosno Ružičastog listopada, Sisačko-moslavačka županija uspjela je osigurati dodatne termine kako bi se akcijom obuhvatio što veći broj žena.

U Domu zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Kutini osigurani su dodatni termini. Dva dodatna termina osigurana su i u Neuropsihijatrijskoj bolnici “dr. Ivan Barbot” Popovača. Pregledi će se provoditi i u Općoj bolnici “dr. Ivo Pedišić” gdje su također osigurani dodatni termini.

Sve zainteresirane žene za preventivne preglede mogu se prijaviti svaki radni dan od 9 do 13 sati do 20. listopada ove godine na mobilni telefon 098/322-705.

Liječnik Dejan Čanak ističe kako se u bolnici kontinuirano tijekom cijele godine pridonosi prevenciji karcinoma dojke radeći mamografske preglede, a do 12. listopada ove ih je godine učinjeno 1581 – samo u kolovozu 217, a u rujnu 350.

– Ako radiolog pri očitanju mamografije uoči promjenu u dojci – ženu zove na žurni UZV pregled koji sam i odradi. Osim toga, svakog 25. u mjesecu za sljedeći mjesec otvara se najmanje 120 UZV termina za UZV dojki i štitne žlijezde koji su namijenjeni potrebitima, pojašnjava Čanak.

Za ruralna područja osigurat će se i dodatni termini preventivnih pregleda mobilnim mamografom, i to 14., 15. i 16. studenog, o čemu će se pravovremeno dostaviti raspored po područjima.

– Ovom akcijom želimo potaknuti što više žena da se odazovu na besplatne mamografske preglede, i drago nam je vidjeti da su se prvi osigurani termini popunili. Svjesni važnosti redovitih dijagnostičkih pregleda i činjenice da doslovno spašavaju živote, potrudili smo se svi zajedno u sustavu, u suradnji s liječnicima osigurati dodatne termine, poručio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija