Mjere reaktivacije djelatnosti idu u tri faze

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako je Vlada usuglasila paket mjera o postupnom reaktiviranju gospodarskih i društvenih djelatnosti koji će se provoditi u tri faze vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv COVID-a-19 i da se pomogne gospodarstvu

Josip Regović/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako je Vlada usuglasila paket mjera o postupnom reaktiviranju gospodarskih i društvenih djelatnosti koji će se provoditi u tri faze vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv COVID-a-19 i da se pomogne gospodarstvu.

– Podsjetio bih javnost da su naše mjere zdravstveno-restriktivnog karaktera ostvarile rezultate, brzina zaraze epidemijom je spora, broj smrtnih posljedica dosad je relativno mali, rekao je premijer.

Način na koji smo se suočili s epidemijom u odnosu na brojne zemlje možemo ocijeniti izrazito dobrim, poručio je premijer te dodao kako idu s faznom reaktivacijom koja će se događati u tri faze – od 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja.

Premijer je najavio da će detalje mjera predstaviti nakon što Vlada usvoji paket. Cilj je, naglasio je premijer, ostvariti gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva i prihoda za državni proračun.

Vezano za dovršeni postupak prijava za novog glavnog državnog odvjetnika, rekao je da su od Državno-odvjetničkog vijeća dobili materijale za šest kandidata, a na Vladi će se donijeti odluku o osnivanju povjerenstva u kojem će biti šest ministara i on na čelu. Nakon što održe razgovore s kandidatima, donijet će odluku o odabiru i krenuti u daljnju proceduru prema Saboru.