Mirni Grgić, Nataliji Kožić Lukačević, Udrugi “Smiješak za sve” te Savezu izviđača Hrvatske uručene Državne nagrade za volontiranje

U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijeljene su danas Državne nagrade za volontiranje u 2019. godini. Spomenute se dodjeljuju još od 2007. godine, a ove je uručena u čak četiri kategorije: najbolji volonter, najbolji koordinator, najbolji organizator volontiranja te, po prvi puta, najbolji organizator koji razvija inovativnu praksu u volontiranju.

Potonje su osvojili redom: u kategoriji volontera Mirna Grgić iz Osijeka, u kategoriji koordinatora Natalija Kožić Lukačević iz Suhopolja, u kategoriji organizatora Udruga za promicanje potreba djece, mladih i odraslih osoba s posebnim potrebama “Smiješak za sve” iz Zagreba te u kategoriji organizatora koji razvija inovativnu praksu Savez izviđača Hrvatske iz Zagreba.

– Ove godine zaprimljen je najveći broj izvješća; gotovo 1 500 organizatora koji su uložili svoje vrijeme i resurse u planiranje i koordinaciju volonterskih aktivnosti izvijestilo nas je o organizaciji volonterskih aktivnosti za više od 62 000 volontera koji su pak nesebično izdvojili više od 3 200 000 sati da bi zajednicu u kojoj žive učinili boljim mjestom. Činili više, jer to žele, ne jer to moraju. Pomagali neposredno korisnicima njihovih volonterskih aktivnosti, ali i obogatili cijelu društvenu zajednicu, poručila je resorna ministrica Vesna Bedeković.