Ministrica Vučković u Rajiću otvorila društveno-kulturni centar i dječju igraonicu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković otvorila je društveno-kulturni centar i dječju igraonicu u Društvenom domu naselja Rajić u gradu Novska, čiji je projekt vrijedan 5,6 milijuna kuna te je odala počast braniteljima u povodu 26. obljetnice akcije "Bljesak"

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je kao izaslanica predsjednika Vlade RH, u nazočnosti gradonačelnika Grada Novske Marina Piletića i saborskog zastupnika Ivana Celjaka, odala počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća povodom obilježavanja 26. obljetnice VRO „Bljesak“ te otvorila društveno-kulturni centar i dječju igraonicu u Društvenom domu naselja Rajić, projekt vrijedan 5,6 milijuna kuna i financiran sredstvima Programa ruralnog razvoja, priopćeno je iz Ministarstva.

-Ulaganje u infrastrukturu i podizanje životnog standarda te razvoj temeljnih usluga u ruralnim područjima provedbom, između ostalih, projekata Mjere 7, poput ovog u Rajićima, gotovo je jednako važno kao i ulaganja u poljoprivrednu djelatnost te doprinosi zapošljavanju i naseljavanju te ostanku obitelji na hrvatskom selu- kazala je ministrica Vučković.

Pozvala je poljoprivrednike da ne odustaju i nastave proizvoditi s obzirom na gotovo 1,4 milijarde eura više za poljoprivredu u sljedećem financijskom razdoblju. U Sisačko-moslavačkoj županiji je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoreno 43 projekata vrijednosti veće od 137 milijuna kuna što uključuje, između ostalog, sedam ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, osam ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, deset ulaganja u lokalnu infrastrukturu te u tri dječja vrtića.

Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno više od 886 milijuna kuna od 1,1 milijardi kuna odobrene potpore. Od toga je u Novskoj ugovoreno više od 104 milijuna kuna i isplaćeno gotovo 90 milijuna kuna, priopćeno je.