Ministrica Divjak posjetila sisačku Strukovnu školu

U sklopu svoje velike turneje Hrvatskom “Razgovori o promjenama”, ministrica Blaženka Divjak danas je posjetila Strukovnu školu u Sisku. Ondje je u društvu župana Ive Žinića i ravnatelja Ivice Beloglavca obišla prostorije škole, razgovarala s učenicima i upoznala se s problemima ustanove, a bilo je i govora o programu Škola za život i deficitarnim zanimanjima na sisačkom području.

Ovom je prilikom, Divjak potvrdila kako je potpisala odluke vezane uz infrastrukturno ulaganje u strukovne škole, njih sveukupno 12, za što je osigurano gotovo 343 milijuna kuna, dijelom povučenih iz europskih fondova. To je ujedno najveće ulaganje u strukovno obrazovanje u modernoj hrvatskoj povijesti, poručila je ministrica te najavila kako će u razdoblju koje slijedi potpisati dodatnih 13 odluka u pet kompetentnih područja.

Također, vodstvo škole iskoristilo je priliku da s resornom ministricom razgovara oko preseljenja na novu lokaciju, na što se osvrnuo i župan Žinić:

– S ministricom smo razgovarali o reformama u strukovnom obrazovanju i novim kurikulima, ali i o dovršetku naše strukovne škole za koju vjerujemo da će do ljeta biti završena. Županija na ovom mjestu namjerava izgraditi učenički dom za 74 učenika, pa će i to biti prilog da privučemo mlade ljude da upišu strukovna zanimanja, prenosi Radio Banovina.