Ministar Tomislav Tolušić u posjetu Novskoj

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je Novsku.

U društvu domaćina, naime gradonačelnika Grada Novske Marina Piletića i njegovih suradnika te zamjenika župana Sisačko-moslavačke županije Romana Rosavca, ministar je svoj posjet započeo u zgradi Poduzetničkog inkubatora Pismo, gdje ga je s projektom gaming industrije upoznao ravnatelj SiMoRe Mario Čelan.

– Nadam se da će se na ovom mjestu okupiti svi zainteresirani i ambiciozni ljudi s kvalitetnim idejama za razvoj, a koliko potencijala imamo u ovom biznisu najbolje svjedoče uspjesi naših igara i developera u svijetu, poručio je ministar Tolušić za vrijeme svog posjeta.

Ministar je, također obišao Poljoprivredno imanje obitelji Stjepana Spahića u Brestači koje se bavi proizvodnjom mlijeka, gdje je istaknuo kako bez stočarske proizvodnje nema niti prave poljoprivrede. Najavio je da Ministarstvo želi ojačati stočarstvo te da aktivno rade na rješavanju brojnih problema tog sektora.

– Cilj Ministarstva i mene osobno je da ojačamo sektor stočarstva i ovo je super primjer. Ovo nije mala stvar, imati ovakvo nešto, uz veliku muku i trud. To je super pozitivna priča ne samo za Novsku i obitelj nego i za cjelokupnu poljoprivredu, rekao je ministar Tolušić.

Naposljetku, Grad Novska u protekle je dvije godine iz Programa ruralnog razvoja primio 46 milijuna kuna nepovratnih sredstava, od kojih je dio utrošen na uređenje nerazvrstane ceste u Staroj Subockoj. Za rekonstrukciju je dobiveno 4,7 milijuna kuna kroz projekt Ulaganje i gradnja nerazvrstanih cesta, čime je obnovljeno 1.870 metara dionice. Radove je izvelo Poduzeće za ceste Slavonski Bord, a simboličnim rezanjem vrpce u promet su je pustili upravo ministar te predstavnik Mjesnog odbora Stare Subocke Damir Bilandžija.

– Cilj Programa ruralnog razvoja je unapređenje uvjeta života na ruralnim područjima, ne samo ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju i takve su mjere bitne za razvoj manjih naselja i ostanak stanovništva na selu. Želimo da sela opstanu i postanu privlačna mjesta za rast i razvoj svima, pa i nekim novim gaming klincima, zaključio je Tolušić.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija