Ministar Tolušić otvorio 22. proljetni međunarodni bjelovarski sajam

sajam

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvorio je kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića 22. proljetni međunarodni bjelovarski sajam i 4. sajam Drvnog svijeta. Otvarajući sajam ministar Tolušić se osvrnuo na stanje u poljoprivredi i aktivnosti koje poduzima Ministarstvo poljoprivrede kako bi pomoglo hrvatskim poljoprivrednicima.

-Najnovija mjera zasigurno će razveseliti proizvođače jabuka, drugog voća i povrća jer pokrećemo izgradnju infrastrukture za prijem i trženje poljoprivrednih proizvoda. U iduće tri godine bit će izgrađeno 20 centara od toga sedam skladišno-distribucijskih centara za jabuke, te ostalo voće i povrće, svaki kapaciteta 5.000 tona i 13 skladišnih centara za voće i povrće, pojedinačnog kapaciteta 3.000 tona. Želimo pomoći našim voćarima i povrćarima koliko možemo te izgraditi hladnjače koje će biti prostor za skladištenje i distribuciju voća i povrća, što će im omogućiti da svoje proizvode prodaju kada je najveća potražnja i kada mogu ostvariti najveću cijenu- izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić u Bjelovaru.

Nakon otvaranja Sajma ministar je zajedno s domaćinima i ostalim uzvanicima obišao sajamski prostor i izlagače. Ove godine na više od 80 tisuća četvornih metara izlaže preko 400 izlagača iz desetak zemalja.

Sajam je otvoren do nedjelje, 31. ožujka.

Aktualno
Hrvatska