MINISTAR BOŽINOVIĆ POTVRDIO: Zasad nema pooštravanja mjera, ali ni daljnjeg ublažavanja

Status quo po pitanju epidemioloških mjera

Duško Jaramaz/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da Nacionalni stožer civilne zaštite trenutno ne razmišlja o pooštravanju ni liberalizaciji epidemioloških mjera, poput otvaranja noćnih klubova.

– U ovom trenutku ne predviđamo neko pooštravanje mjera, ali ni daljnju liberalizaciju, odgovorio je Božinović na pitanje razmišlja li se o otvaranju noćnih klubova, kako su to u nedjelju zatražili ugostitelji.

Ustvrdio je da “ne treba puno argumentacije” za objašnjenje zašto se neće dopustiti rad noćnim klubovima niti uz propisane epidemiološke uvjete i covid potvrde.

– Nakon 18-19 mjeseci iskustva s pandemijom svatko će vam reći da su glavni problem zatvoreni prostori, ako prostor nije dovoljno prozračen i ako ljudi ne održavaju kakvu-takvu distancu. Ono što je moguće vani teško da je moguće unutra, rekao je Božinović istaknuvši kako je okupljanje u noćnim klubovima teže kontrolirati od, primjerice, onoga na nogometnoj utakmici.

Također je građanima poručio da zaborave ono što su naučili kao mali –  da propuh ubija, jer propuh u ovoj krizi spašava ljude od zaraze.