Milijan Brkić najavio kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić najavio je da će se kandidirati za potpredsjednika stranke, podržao je opciju Mire Kovača i Ivana Penave što se tiče politika, a u žestokoj kritici je predsjednika HDZ-a Plenkovića optužio da se okružio poslušnicima i stvorio kult obožavanja velikog vođe.

– Dugo sam razmišljao o tome, nisam rođen da vječno budem zamjenik. U ovom trenutku moj prijatelj, gradonačelnik Vukovara koji bi trebao imati posebno mjesto u hrvatskoj državi i što se tiče žrtve i pijeteta prema Vukovaru i Slavonije koja bitna itekako za opstanak Hrvatske, kandidira se za mjesto zamjenika, to je moj doprinos i obol toj suradnji, tako smo se dogovorili, rekao je Brkić za Dnevnik Nove TV.

Brkić je rekao da se ne svrstava ni u jedan tim, nego je u timu HDZ-a, a žao mu je što je, kazao je, aktualni predsjednik Andrej Plenković išao u “smjeru formiranja timova i podjela stranke”.

– Mi svi zajedno moramo uključiti sve potencijale, kapacitete i ljude za dobrobit države i HDZ-a, koji se mora vratiti na pobjednički put. Podržavam opciju Mire Kovača i Ivana Penave što se tiče politika- istaknuo je.

Brkić je ocijenio kako je predsjednik taj koji bi trebao okupljati i u tom smislu se razočarao te istaknuo da se mora promijeniti politika HDZ-a koja je dovela do poraza na ovim izborima. Objasnio je da je kada je rekao za stranku da treba ‘vratiti dite materi’ mislio na vraćanje HDZ-a članstvu, vraćanje emocije, stava, politike, ideologije, svjetonazora.

– Nažalost kad osjetite unutar HDZ-a da velika većina članstva šuti i nije ni izašla na izbore onda je to je alarm za uzbunu, rekao je, podsjetivši da je točka prijeloma podjele stranke bilo izglasavanje Istanbulske konvencije.