Međužupanijska putovanja za sada uz e-Propusnice

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je da će se za putovanja između županija vjerojatno zadržati e-Propusnice, a vidjet će se hoće li biti potrebne kad krene međužupanijski prijevoz, 11. svibnja, u trećoj fazi popuštanja

Jurica Galoić/PIXSELL

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je da će se za putovanja između županija vjerojatno zadržati e-Propusnice, a vidjet će se hoće li biti potrebne kad krene međužupanijski prijevoz, 11. svibnja, u trećoj fazi popuštanja.

– Kontinuirano pratimo epidemiološko stanje. Ako se stvari nastave odvijati u ovim brojkama, mi bi to zadržali što se tiče međužupanijskog prometa. No, kad se bude otvarao, vidjet ćemo jesu li nam još uvijek potrebne e-Propusnice, rekao je Božinović za televiziju N1, dodavši da je to za nekoliko tjedna i da ne bi spekulirao.

Poručio je kako je mobilnost ljudi jedan od najvažniji faktora brzine širenja koronavirusa.

– S jedne strane to su kontakti, a što imate veću mobilnost stanovništva, brzina broja oboljelih događa se većom progresijom nego kad je manja, rekao je Božinović te nadodao:

– Ključ borbe protiv koronavirusa je u svjesnosti ljudi. Zato mi idemo uglavnom s preporukama, želimo stvoriti okvir, kazati kojim smjerom treba ići kako bismo stalno imali korak naprijed u popuštanju da ni u jednom trenu ne bi došli u situaciju da se moramo zatvarati.