Marinko Mavrović i Duje Maretić novi izbornici futsal reprezentacije

Dok će se Maretić brinuti o mladim generacijama kao izbornik U-19 reprezentacije, Mavrović s A futsalskom reprezetacijom kreće u lov na EURO i Svjetsko prvenstvo
Osijek: Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu: Hrvatska – Azerbajdžan

Marinko Mavrović novi je izbornik hrvatske A futsalske reprezentacije, a Duje Maretić novi izbornik futsalske U-19 reprezentacije, odlučio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, koji je razriješio dužnosti dosadašnjeg izbornika najjače hrvatske futsalske vrste Matu Stankovića.

Marinko Mavrović poznato je ime u hrvatskom futsalu, kao igrač s Uspinjačom je bio klupski viceprvak Europe 1994. godine, osvajao prvenstva, kupove i Superkupove Hrvatske i bio na čak pet europskih prvenstava.

– Čekaju nas kvalifikacije za Europsko prvenstvo, uoči kojih ne treba bježati od odgovornosti. U skupini smo s Danskom, Albanijom i Ukrajinom i bio bi neuspjeh da se ne plasiramo na Euro. Vjerujem da nas poslije toga očekuju i uspješne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, rekao je Mavrović.

Duje Maretić je u dvije godine za kormilom Olmissuma najprije suvereno ostvario plasman u elitni razred hrvatskog futsala, a onda u prvoj sezoni u prvoligaškom društvu osvojio povijesni naslov prvaka Hrvatske.

– Moj je cilj prepoznati nove mlade igrače, stvoriti kroz godine vrijednost za A reprezentaciju i nastojati ponoviti uspjeh prijašnje generacije koja je bila druga na Europskom prvenstvu, proučio je Maretić.

Aktualno
Hrvatska
Sport