Marin Piletić prisegnuo u Hrvatskom saboru

Riječima "Prisežem", Piletić je dodao i "Tako mi pomogao Bog i sveti Josip"!

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor odobrio je šest zastupničkih zahtjeva za mirovanjem, odnosno aktiviranjem mandata. Većina ih je uvjetovana nedavnim lokalnim izborima i činjenicom da su neki zastupnici izabrani na dužnosti nespojive sa zastupničkom.

Konkretno, slučaj je to s HDZ-ovim zastupnicima Anđelkom Stričakom i Ivanom Celjakom koji su izabrani za župane, IDS-ovim Tuliom Demetlikom koji je izabran za zamjenika župana i Tomislavom Tomaševićem, zagrebačkim gradonačelnikom, pa će umjesto njih u Sabor njihove zamjene. To su Nadica Dreven Budinski, Marin Piletić, Emil Daus i Urša Raukar. Izgubljeni izbori, razlog je zbog kojega je mandat aktivirao bivši bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs (NZ), a iz Sabora odlazi njegova zamjena Martina Grman Kizivat (SDP).

Piletić prisegnuo riječima “Tako mi pomogao Bog i sveti Josip”!

Svi oni su prisegnuli da će dužnost zastupnika obnašati savjesno i odgovorno, držati se Ustava i zakona i poštivati pravni poredak te se zauzimati za svekoliki napredak Hrvatske.

Riječima “Prisežem”, Piletić je dodao i “Tako mi pomogao Bog i sveti Josip”!

Nakon što je u prosincu zamrznuo mandat, u Sabor se vratio Dario Zurovec (Fokus), a otišao njegov zamjenik Davor Nađi. S obzirom na to da je ranije prisegnuo, Zurovec danas nije trebao ponavljati prisegu.