Marija Vučković: Očekujemo povećanje izvoza na veliko njemačko tržište

Hrvatska poljoprivreda na Zelenom tjednu u Berlin, koji traje do 26. siječnja predstavila se kao zemlja partner. Zeleni tjedan veliki je međunarodni sajam, na kojem se na gotovo 120.000 metara četvornih izložbenog prostora može vidjeti oko 100.000 proizvoda iz 60-ak zemalja svijeta. Manifestaciju je još 17. siječnja otvorio premijer Andrej Plenković, a svoje zadovoljstvo iskazala je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

-Zajedno s nama na ovom je projektu radila Hrvatska gospodarska komora, imali smo pomoći i pokroviteljstvo Vlade te Hrvatske turističke zajednice. No najveća pomoć i podrška bili su naši proizvođači, kako mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva i veliki prehrambeni sustavi kojima se ponosimo. Svi su se odazvali, svi su podržali projekt i to je za nas bilo iznimno značajno- rekla je ministrica Vučković, dodavši kako na Zelenom tjednu sudjeluje 48 takvih.

-Smatramo da je to veliki projekt. Za nas bi mogao biti vrlo značajan. Neke zemlje su iskusile nakon partnerstva na Zelenom tjednu snažno povećanje izvoza na veliko njemačko tržište. Mi se nadamo da ćemo isto tako povećanje izvoza ostvariti- zaključila je ministrica Marija Vučković.