Mališani iz Sunje sudjelovali u pokaznoj vježbi “Vidi i klikni”

Hrvatski autoklub u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske organizirao je u sportskoj dvorani Osnovne škole Sunja pokaznu vježbu “Vidi i klikni” u sklopu programa “Učenje kroz činjenje!”.

Ovakve i slične kampanje za cilj imaju podizanje svijesti o odgovornom i sigurnom sudjelovanju u prometu s naglaskom na najmlađe. Naime, problem djece u prometu najčešće je vezan za rizik njihova sudjelovanja kao pješaka te sigurnosti u automobilima u ulozi putnika.

[media-credit name=”PP Sunja” align=”aligncenter” width=”750″][/media-credit]

Program za 32 polaznika Dječjeg vrtića “Bambi” sastojao se od praktičnih vježbi pravilnog korištenja nogostupa i pješačkih prijelaza, a mališani su, također upoznati s rizicima neodgovornog prelaženja ceste i prolazaka raskrižjem. Kroz simulacije s automobilima na napuhavanje i elektroautomobilom, djeci su objašnjeni termini poput vidnog polja i crte vidljivosti, a razjašnjena su im i prometna svjetla te komunikacija s vozačem.

Naposljetku, najmlađima je pokazan postupak pravilnog ulaženja i sjedenja u automobil, kao i važnost korištenja sigurnosnih pojaseva te posljedice nekorištenja istih u slučaju naglog kočenja.

Događanja
Hrvatska
Općina
Sisačko-moslavačka županija
Sunja