LUKOVO U NOVSKOJ – Trodnevnim slavljem obilježen crkveni god i Dan grada

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima u Gradskom parku, kao i euharistijskim slavljem u Pastoralnom centru svetog Luke Evanđelista, započela je trodnevna proslava “Lukova u Novskoj”, crkvenog goda i ujedno Dana grada Novske. Tom je prigodom u dvorani kina, također održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su uz brojne uzvanike, nazočili počasni građani generali Rudi Stipčić i Mladen Markač te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, izaslanica predsjednice Mirjana Hrga i izaslanik predsjednika Vlade, ministar Davor Božinović.

Uz spomen na sve gradske projekte i otvaranja novih radnih mjesta te pruženoj potpori i doprinosu za boljitak grada, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Vulić i gradonačelnik Marin Piletić zahvalili su se Županiji, ministarstvima i Vladi, dok su čestitke u povodu rođendana Novske, okupljenima uputili gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrada Luka Krstanović, gradonačelnik prijateljskog njemačkog grada Mengena Stefan Bubeck, izaslanici i župan Žinić.

Tijekom svečane sjednice dodijeljena su i javna priznanja zaslužnima te je tako Plaketa Grada Novske uručena predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću. Priznanja su pripala i Osnovnoj školi Novska, Radio klubu Novska i Mariju Kasumoviću, a Povelja Humanosti Kristini Horžić. Zahvalnice su primili Laura Pavić, Ana Tomac i Milan Čavlović, dok se u ime svih dobitnika zahvalila ravnateljica OŠ Novska Antonija Mirosavljević.