Lonjsko polje bilježi porast posjećenosti od rekordnih 150 posto

Najtraženija je plovidba čamcima na solarni pogon rijekom Strug posjetiteljima poznatom kao "Slavonska Amazona"

croatia.hr

Park prirode Lonjsko polje u prvih šest mjeseci bilježi porast posjećenosti od 150% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to najviše domaćih posjetitelja, no osjeti se povratak inozemnih posjetitelja, Nijemaca i Francuza.

– Posjetiteljima želimo omogućiti što ugodniji boravak u Parku, a brojne zahvale i pozitivni komentari daju nam dodatni vjetar u leđa i motivaciju da uvodimo nove programe i usluge te nastavimo ulagati u posjetiteljsku infrastrukturu. Najtraženija je plovidba čamcima na solarni pogon rijekom Strug posjetiteljima poznatom kao “Slavonska Amazona”, zbog koje se najčešće i vraćaju u Park, istaknula je ravnateljica Marija Kušmiš.

Najposjećeniji lokaliteti su Krapje – selo graditeljske baštine, Mužilovčica – gdje se može vidjeti tradicijski način ispaše stoke poznate kao “Posavski safari”, Čigoč – selo roda te promatračnica “Ptica kosac” u Repušnici, koja je izgrađena u sklopu projekta “Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra ‘Crna roda’ Osekovo”.

Novi posjetiteljski centar “Crna roda” u rujnu otvara svoja vrata javnosti, kao i  dvije nove promatračnice koje će svojim atraktivnim izgledom dodatno probuditi znatiželju posjetitelja za istraživanje neotkrivenog prirodnog bisera nadomak Zagreba.