Ljetna razbibriga u Kutini oduševila brojne mališane

U parku ispred Pučkog otvorenog učilišta u Kutini započeo je program “Ljetna razbibriga”.

Podsjetimo, program je nastao u organizaciji Koordinacijskog odbora Kutina – Grad prijatelj djece, a obuhvaća niz kreativnih radionica na otvorenom namijenjenih djeci predškolske i školske dobi s ciljem osmišljenog i organiziranog provođenja slobodnog vremena. Razbibriga se održava svake srijede u srpnju, dok su prvu realizirali Udruga osoba s invaliditetom kreativnom radionicom recikliranja, Društvo naša djeca s čarobnom šumom, Hrvatski crveni križ te Prihvatilište za tražitelje azila čiji su predstavnici mališane upoznali s tradicionalnom narodnom nošnjom, glazbom i plesom Sirije.

[media-credit name=”Grad Kutina” align=”aligncenter” width=”960″][/media-credit]

Djeci je zanimljiva bila i radionica Muzeja Slavonije u kojoj su izrađivali parte za oglavlje narodne nošnje, a uživali su i u crtanju, modeliranju i zajedničkom druženju. Također, u okviru projekta Tik-Tak, Dječji forum DND vodio je djecu kroz dramske i igre spretnosti te izradu scenografije, upoznali su čaroliju fotografije u društvu Foto-video kluba, a Modelarski centar predstavio je najmlađima modele autića koje su mogli provozati u pratnji roditelja i koordinatora aktivnosti.

Od ostalih sudionika, u provedbi projekta sudjeluju i volonteri OŠ Mate Lovraka, Udruge Čaroban put, Odred izviđača, Knjižnice i čitaonice, Udruge invalida rada, Udruge OSI i mnogi drugi, dok je u velikoj završnici predviđena predstava “Naš zeleni svijet” kazališne družine “Smješko” iz Zagreba.

Program u parku posjetio je i podržao gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

[media-credit name=”Grad Kutina” align=”aligncenter” width=”960″][/media-credit]

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija
Zabava