Kvalifikacijski turnir Coca-Cola Cup-a odigrao se i u Popovači

U sportskoj dvorani Osnovne škole Zorke Sever u Popovači, održan je još jedan kvalifikacijski turnir u sklopu Coca-Cola Cup-a.

Na ovoj sportskoj manifestaciji, koja se provodi pod okriljem aktualnih Plazma Sportskih igara mladih, sudjelovalo je sveukupno 12 ekipa iz dviju popovačkih osnovnih škola i njihovih područnih odjeljenja.

Riječ je o najvećem turniru u malom nogometu, koji se ove godine organizira u 100 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, koja se provodi posljednjih šest godina za redom, a očekuje se da će na turniru nastupiti više od 3.000 ekipa. Rekordnu 2018. godinu obilježilo je više od 32.000 igrača na nogometnim terenima diljem Hrvatske, dok se broj kvalifikacijskih turnira povećava svake godine.

Na popovačkom turniru okupilo se 120 natjecatelja, a nakon odigravanja kvalifikacijskih turnira, uslijedit će županijske završnice, koja je za Sisačko-moslavačku županiju na rasporedu 7. lipnja. Velika državna završnica kupa predviđena je tijekom kolovoza u Splitu.

Otvorenju manifestacije nazočio je zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec, kao i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, koji su svim ekipama poželjeli puno uspjeha i sreće na natjecanju.

Naposljetku, Plazma Sportske igre mladih najmasovnija su sportska manifestacija u Europi koja djeci osnovnih i srednjih škola pruža priliku da potpuno besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u čak 10 različitih sportova.

Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija
Sport