Kutinjani s malim prihodima oslobođeni komunalne naknade, za samce i sufinanciranje odvoza otpada

Održana je posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine na kojoj su donesene neke važne odluke
gradsko vijeće grada kutineGrad Kutina

Gradsko vijeće Grada Kutine održalo je svoju posljednju sjednicu u ovom sazivu, a tom je prigodom donesena odluka o povišenju imovinskog cenzusa sugrađanima s malim prihodima za oslobađanje od komunalne naknade.

Prema njoj, pojedinim sugrađani, bilo samci ili u zajedničkim kućanstvima s malim prihodima koji do sada nisu imali pravo na oslobođenje od plaćanja komunalne naknade, povišen je dosadašnji cenzus na 2.500 kuna po osobi mjesečno, cenzus za osobe u zajedničkom kućanstvu povišen je na 1.700 kuna po osobi, a u staračkom kućanstvu, odnosno ako osoba koja uzdržava kućanstvo prelazi 65 godina starosti, cenzus po članu povišen je na 1.700 kuna.

To znači da ako osoba ima prihode manje od u nastavku spomenutih cenzusa, ima pravo na oslobođenje od plaćanja komunalne naknade, a odluka vrijedi od 1. siječnja 2022. godine.

– Nizom mjera i odluka poput ove nastojimo olakšati sugrađanima te smanjiti njihova davanja prema Gradu, ali isto tako pomno planirajući sredstva i proračun Grada Kutine kako bi mogli realizirati ključne projekte, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Također, uz dosadašnja prava na sufinanciranje troškova stanovanja regulirano je i pravo na sufinanciranje troškova odvoza komunalnog otpada samačkim domaćinstvima čiji je  mjesečni prihod manji od 2.500 kuna i to u visini 50 posto u fiksnom dijelu računa.

Pravo na sufinanciranje građani će moći ostvariti javljanjem na javni poziv Grada te nadležnom trgovačkom društvu, dok će na uvid morati dostaviti osobnu iskaznicu ili uvjerenje o prebivalištu, kao i uvjerenje porezne uprave o visini primitaka i dohodaka za osobu koja živi u samačkom domaćinstvu.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija