Kutina uskoro bez liste čekanja za vrtić

Otvoren je novoopremljeni prostor objekta Maslačak kapaciteta za 16 djece u dobi od jedne godine

Grad Kutina

U objektu Maslačak otvoren je opremljeni prostor za novu jasličku skupinu, a koji je, u društvu suradnika, obišao gradonačelnik Zlatko Babić.

– S novom skupinom u Dječjem vrtiću Kutina bit će ukupno 697 djece u 33 odgojne skupine, rekla je ravnateljica Sandra Todorov.

Naime, novoopremljeni prostor vrtića dobio je sve potrebne dozvole za rad od nadležnih službi te je od danas primio novu jaslička skupina kapaciteta za 16 djece u dobi od jedne godine. Za adaptaciju novog prostora uloženo je 15.000 kuna, za opremu 35.000 kuna te za didaktiku 20.000 kuna.

– U što kraćem roku nadam se početku izgradnje novog dječjeg vrtića za koji itekako ima potrebe u našem gradu te ću maksimalno nastojati ubrzati sve potrebne aktivnosti. U petak je objavljeno predsavjetovanje za natječajnu dokumentaciju te ako ne bude primjedbi, sam natječaj bi mogao biti raspisan kroz nekih tjedan dana. Financijska sredstva su osigurana, projektnu dokumentaciju imamo te ćemo izgraditi dječji vrtić u Kutini za osam odgojnih skupina. Više neće postojati liste čekanja za upis djece u dječji vrtić, rekao je Babić.