Kutina potpuno spremna za zimu

U dvorištu tvrtke Lonja Strug održana je smotra zimske službe
smotra zimske službe kutinaGrad Kutina

U dvorištu tvrtke Lonja Strug danas je održana smotra zimske službe koju je obišao i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića, njegova zamjenika Mladena Lisaka i suradnika.

– Kutina je i ove godine u svrhu pripreme za zimsku službu organizirala svoj operativni stožer. Ugovoreni izvođač za održavanje naših prometnica u zimskom periodu je tvrtka Lonja Strug. Grad Kutina ima oko 170 kilometara ceste koje treba održavati tijekom zimskog perioda te nešto više od 50 parkirališta. Prema tehnici koju vidimo i raspoloživim rezervama soli mislim kako smo potpuno spremni za održavanje naših prometnica u nadolazećem periodu, rekao je Babić

Za zimsku službu predviđeno je oko 700.000 kuna u proračunu, no to će dakako ovisiti o vremenskim prilikama u idućih nekoliko mjeseci, nadodao je gradonačelnik.

– Duži niz godina obavljamo zimsku službu grada Kutine, mislim da nije bilo većih problema te smo za ovu 2021. zimu i proljeće 2022. potpuno spremni, i s postojećim, ali i novim strojevima, opremom i materijalima. Imamo dovoljan broj radnika, dobro smo ekipirani, radit ćemo u tri smjene po 8 sati te osigurati dežurstva koja su potrebna, poručio je Darko Došen, jedan od voditelja zimske službe Lonje Strug.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija