Kutina postala potpuni vlasnik zgrade Poduzetničkog inkubatora

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je Kutinu, prilikom čega je s gradonačelnikom Zlatkom Babićem potpisao ugovor o darovanju dijela objekta u Ulici hrvatskih branitelja. Naime, Republika Hrvatska suvlasnik je polovine spomenute zgrade, koju je Grad namijenio za realizaciju i proširenje projekta Poduzetničkog inkubatora.

– Sa zadovoljstvom danas potpisujem ovaj ugovor i nadam se da će Grad Kutina biti magnet mladima za ostanak, a nekima i za dolazak te da će biti ne samo grad industrije, nego i grad poduzetništva i znanja i da će Poduzetnički inkubator u tom smjeru pozitivno i djelovati, istaknuo je ministar Marić.

Uspostavljanjem Poduzetničkog inkubatora žele se poboljšati društveni i tehnički uvjeti za zadržavanje i proširenje radnih mjesta, povećati zapošljavanje i samozapošljavanje, ujedno pripomoći u pokretanju vlastitog poslovanja te povećati konkurentnost osnovanih tvrtki na području grada. Darovanjem suvlasništva uvelike se doprinijelo ostvarivanju navedenih ciljeva.

– Zgrada je stavljena u funkciju preko realizacije projekta PUNK u koji smo uložili 7 milijuna kuna gdje ćemo uskoro dobiti mlade korisnike koji će moći ostvariti svoje prve poduzetničke korake. Na katu te zgrade pripremamo određeni prostor za izgradnju Centra izvrsnosti gdje će novi mladi ljudi, najtalentiraniji učenici stjecati dodatna znanja, objasnio je gradonačelnik Babić.

Potpisivanju ugovora nazočio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec, a posjet ministra Marića završio je obilaskom objekta Poduzetničkog inkubatora Kutina.

[media-credit name=”Grad Kutina” align=”aligncenter” width=”960″][/media-credit]

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija