Kutina obilježava 182 godine statusa trgovišta i prava sajmovanja

U Kutini danas započinje manifestacija Petrovo – slavlje kutinsko, nastala u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine.

Naime, manifestacija obilježava 182 godine kako je Kutina dobila status trgovišta i pravo sajmovanja, a ujedno i blagdan sv. Petra i Pavla. Tom su prigodom u centru grada organizirane brojne animacijske aktivnosti uz poznate okuse i zvuke moslavačke tradicije, kao i večernji glazbeni program u kojem nastupaju Bosutski bećari i Opća Opasnost. Također, dvodnevno događanje seli se u nedjelju u Banovu Jarugu, gdje će se nastaviti manifestacijom “Banova u srcu”.

U današnjem programu nalazi se bogata gastro ponuda i nastupi kulturno-umjetničkih društava s područja Kutine, a njih će popratiti brojni izlagači na štandovima, prezentacija starih zanata te tradicijsko-ribolovnog alata. Prvi dan manifestacije obilježit će zajedničko kolo folklornih društava i posjetitelja te koncert Bosutskih bećara.

Nastavak manifestacije u subotu će otvoriti utrka drvenih automodela te pješački i biciklistički obilasci grada, kao i likovna kolonija na prostoru ispred Muzeja Moslavine. Također, drugog dana održavanja, događanje se odvija na nekoliko lokacija počevši od parka kestenova, igrališta OŠ Vladimira Vidrića te Trga dr. Franje Tuđmana, a uz tradicionalnu podjelu gulaša, posjetitelji će moći uživati u nastupima zborova, mažoretkinja, puhačkih orkestara, reviji pasa i, naravno, glazbi Opće Opasnosti.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kultura
Kutina
Sisačko-moslavačka županija