Kutina je spremna za snijeg

Tvrtka Lonja-Strug spremna je tehnički i kadrovski za snijeg, rečeno je na održanoj smotri Zimske službe.

– Pripremljeni smo prema operativnom planu. Održavamo sveukupno oko 180 kilometara cesta koje su raspoređene po prioritetima, a čistit će se s 5 specijalnih vozila. Na skladištu se trenutno nalazi 100 tona soli i 90 tona kamenog agregata. Pasivno dežurstvo počinje 15. studenog i traje do 15. travnja iduće godine, objasnio je voditelj zimske službe Zdenko Uzel.

Ovogodišnju smotru posjetili su vrtićarci koji su s oduševljenjem obilazili specijalna vozila te imali priliku u njih sjesti i vidjeti unutrašnjost. Smotri su, također nazočili gradonačelnik Zlatko Babić, pročelnik za komulano gospodarstvo Eduard Gelešić i njegov pomoćnik, kao i djelatnici prometne policije.

– Mislim da smo napravili jedan pozitivan pomak prošle godine, uz rad gradske službe u koordinaciji s radom županijske zimske službe te uz vozilo Komunalnih servisa Grada Kutine, očekujemo da će čišćenje snijega u nadolazećoj zimi biti puno kvalitetnije i bolje obavljeno. Nadamo se da ćemo uspjeti očistiti grad na zadovoljavajuću razinu i da neće biti primjedbe od naših sugrađana, rekao je gradonačelnik te istaknuo kako je za snijeg spremna i mala zimska služba koja brine o čišćenju nogostupa i javnih gradskih površina, ali da mnogo toga ovisi i o građanima čija je dužnost očistiti pločnike ispred svojih kuća.