KUD Potočanka godinu započeo proslavom 45. obljetnice rada

Kulturno-umjetničko društvo Potočanka proslavilo je 45. godinu uspješnog rada. Tom su prigodom članovi KUD-a, održali svečanu skupštinu i podnijeli Izvješće o radu. Predsjednica Ljiljana Masnjak posebno je istaknula dječju skupinu, nazvavši je garancijom opstanka folklora u Potoku.

– Organizirali smo Dječji fašnik, druženje povodom Trodnevnica, Marijanske susrete te Nikolinje i Badnjak u Potoku. Sudjelovali smo na raznim seminarima, nabavili nekoliko kompleta narodnih nošnji, sudjelovali smo i na Smotri dječjeg folklora i Smotri folklora Moslavine u Kutini. Uz brojne nastupe posebno smo ponosni na našu članicu Josipu Zajec, koja je osvojila titulu prve pratilje najljepše snehe na Voloderskim jesenima.

Masnjak je s okupljenima podijelila i planove za tekuću godinu:

– U planu rada za ovu godinu vrijedi izdvojiti pripremu dosadašnjim manifestacija, sudjelovanje na smotrama i ostalim manifestacijama od značaja za očuvanje kulturnih običaja, organizaciju radionice izrade moslavačkog nakita te daljnje stručno usavršavanje i nabavku narodnog ruha.

Valja istaknuti kako su povodom obljetnice uručene povelje i počasna članstva istaknutim članovima, redom: Zvonku Kosalecu, Milki Marton, Ljerki Medić, Marici Mihaljević, Peri Mihaljeviću, Dragi Plaščaru i Đurđi Plaščar.