KUD Kolo na “Križevu u Starom Grabovcu” proslavio 40. godina rada

Kulturno-umjetničko društvo “Kolo” iz Starog Grabovca, proslavilo je na večeri folklora “Križevo u Starom Grabovcu” četrdesetu obljetnicu rada.

Deveta po redu manifestacija još jednom je pokazala kako treba čuvati stoljetnu tradiciju i kulturu u čemu je ogledni primjer upravo spomenuto Društvo, koje to čini desetljećima na ponos svog sela i novljanskog kraja. Naime, KUD “Kolo” njeguje izvornu kulturu, izvode stilizirani narodni folklor, a proteklih je godina prepoznat na brojnim smotrama i susretima folklora u Hrvatskoj i inozemstvu.

– Bili su primjer i putokaz mnogima, generacijama mladih koji danas nastavljaju biti čuvari pjesama i plesova hrvatske narodne kulture, poručila je na otvorenju zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš.

Također, domaćini su na Križevo pozvali folklorna društva “Josip Šošić” Tenja, Mušku pjevačku skupinu “Javor” Jazavica, Roždanik, a na velikoj su pozornici zajedno nastupili KUD “Šubić” Novska, “Javor”, Jazavica, Voćarica, Roždanik, Rajić te folklorna društva “Rešetari”, “Šartovac”, KUD “Ivan Goran Kovačić” Beravci i Folklorni ansambl, kulturno umjetnička udruga iz Cernika. Program su odličnim koncertom zaključili Najbolji hrvatski tamburaši.