Krunoslav Capak: Okvir za izbore napravit ćemo kad dobijemo zahtjev DIP-a

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je da će epidemiološki okvir za održavanje predstojećih izbora napraviti nakon što dobiju zahtjev Državnog izbornog povjerenstva od kojega, dodao je, zahtjev još nisu dobili

Daniel Kasap/POOL/HINA

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je da će epidemiološki okvir za održavanje predstojećih izbora napraviti nakon što dobiju zahtjev Državnog izbornog povjerenstva od kojega, dodao je, zahtjev još nisu dobili.

-Nismo još ni dobili zahtjev DIP-a- rekao je Capak ispred Banskih dvora, odgovarajući na pitanja kako će se uskladiti epidemiologija i predstojeći izbori.

-Ne mislite li da je to možda prevelik teret za moja pleća. Mi ćemo napraviti epidemiološki okvir kada dobijemo zahtjev. Izbori se sastoje od čitavog niza stvari i događaja. Kada dobijemo zahtjev, mi ćemo napraviti upute- rekao je Capak.

Ustvrdio je kako ne zna što bi to bilo epidemiološki rizično da se vodi kampanja.

-Za događaje ćemo odrediti epidemiološki okvir. Kada dobijemo točne zahtjeve, mi epidemiolozi ćemo sjesti i razradit što trebamo- zaključio je Capak.