Kristina Ikić Baniček gradskim novcem financirala jumbo plakete sa svojim likom

Plakati su u Sisku izazvali različite komentare, pa tako neki smatraju da su u funkciji predizborne kampanje za lokalne izbore, koja još nije službeno počela, a postavljaju i pitanje tko ih je financirao i u kojem iznosu

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sisak i okolica jutros su osvanuli s desetak jumbo plakata na kojima su fotografija gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) i poruke “Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove”, te “Sisak je 100 posto hrvatski”, a plakate je financirao Grad.

Plakati su u Sisku izazvali različite komentare, pa tako neki smatraju da su u funkciji predizborne kampanje za lokalne izbore, koja još nije službeno počela, a postavljaju i pitanje tko ih je financirao i u kojem iznosu.

Iz odgovora sisačke gradonačelnice Ikić Baniček dade se zaključiti da je plakate financirao Grad Sisak, ali ne navodi u kojem iznosu.

-Grad cijelu godinu objavljuje projekte na plakatima i to nije ništa novo u Sisku- odgovorila je gradonačelnica na upit tko je financirao plakate, s kojim iznosom te drži li primjerenim niti mjesec dana nakon strašnog potresa ići s takvim plakatima i nije li novčana sredstva bilo korisnije usmjeriti u nešto drugo.

Iz Državnog izbornog povjerenstva kažu da nemaju službenih informacija o sisačkim plakatima, a da se po onome što pišu mediji može vidjeti da se građane ne poziva da se glasuje za nekog kandidata. Osim toga, dodaju, DIP nema informacije tko će biti kandidati za sisačkog gradonačelnika, jer još nitko nije otvorio poseban račun za financiranje kampanje koji bi upućivao da to želi biti.

Isto tako valja spomenuti, kako se ovoga tjedna saborski zastupnik Ivan Celjak u Saboru govorio o temi obnove Siska, te je amandmanom HDZ-a i Sisak dobio 100 postotnu obnovu.

Nažalost, vladajući stvari gledaju drugim očima, te ovo vrijeme koriste za vlastitu promociju i borbu za glasove za prestojeće lokalne izbore.