Krenula je obnova dječjih igrališta u Kutini

S dolaskom toplog i suhog vremena, Grad Kutina započeo je i obnove dječjih igrališta te su tako krenuli radovi na sanaciji onoga na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Naime, sanacija dječjeg igrališta na središnjem gradskom trgu sastoji se od dvije faze, odnosno čišćenja i zamjene dotrajalih elemenata sprava i podloge. Tekući radovi obuhvatili su kompletno čišćenje sprava, kao i bojanje njihove konstrukcije te zamjenu tobogana i letvica ograda u vrijednosti od 20 tisuća kuna.

Na igralištu je u tijeku i zamjena dotrajalog gornjeg sloja gumene podloge novom, a za što je uloženo dodatnih 46 tisuća kuna.

Radove su obišli gradonačelnik Zlatko Babić u društvu pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića.

– Iako je riječ o relativno novom igralištu, zbog intenzivnije posjećenosti potrebno ga je detaljno i temeljito obnavljati svake 2-3 godine. Želja nam je da naši najmlađi sugrađani imaju adekvatan prostor za druženje, odnosno sigurna dječja igrališta koja će im omogućiti da što više vremena provode na zraku, poručio je gradonačelnik Babić te istaknuo kako će Grad Kutina, također uložiti 50 tisuća kuna za obnovu sprava na dječjim igralištima u prigradskim naseljima.

Radovi na Trgu dr. Franje Tuđmana trebali bi završiti do sutra, kada će igralište ponovno biti pušteno u funkciju.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija