Komes ugostila petrinjske hrvače i odbojkašice: Vjerujem da ćemo kroz nekoliko godina imati mnogo dvorana na raspolaganju

Gradonačelnica je održala prijam za Filipa Mikulića, državnog prvaka u hrvanju u uzrastu kadeta u kategoriji do 51kg i Dominika Vrbanca, prvaka Hrvatske u GR načinu hrvanja u kategoriji do 41 kg te za odbojkašice Odbojkaškog kluba Petrinja koje su ušle u 1.B ligu u sezoni 2021./2022.
petrinja prijam sportašaGrad Petrinja

U izmještenom prostoru petrinjske Gradske uprave gradonačelnica Magdalena Komes organizirala je prijam za hrvače Hrvačkog kluba Petrinja Filipa Mikulića, državnog prvaka u hrvanju u uzrastu kadeta u kategoriji do 51kg i Dominika Vrbanca, prvaka Hrvatske u GR načinu hrvanja u kategoriji do 41 kg te za odbojkašice Odbojkaškog kluba Petrinja koje su ušle u 1.B ligu u sezoni 2021./2022.

– Znam da je hrvačka dvorana sanirana, da je bila oštećena u potresu, drago mi je da su nam prijatelji pružili ruku i u tom segmentu, da se takvi objekti koji su nam potrebni za svakodnevne aktivnosti obnavljaju. Vjerujem da će od proljeća kada dođe ljepše vrijeme biti mnogo aktivniji ti radovi i da ćemo kroz nekoliko godina imati mnogo dvorana na raspolaganju i da će se naći termini i za ostale sportaše. Želim vam i dalje mnogo uspjeha u radu, mi ćemo kao Grad biti na raspolaganju koliko god to bude potrebno, poručila je gostima Komes.

Vinko Kadečka, predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja, osvrnuo se na trenutno stanje u Klubu.

– Djece uvijek nedostaje, to je dosta težak sport i tu ima jako veliko rasipanje odnosno odlazak djece iz osnove u srednju školu tako da mi moramo imati izuzetno veliku bazu. Kada smo imali olimpijskog pobjednika, svjetske i  europske prvake u toj bazi, na početku smo imali oko 200-tinjak djece, danas je taj broj 30-ak te je onda izuzetno teško “izbaciti” takve sportaše. U klubu imamo šest, sedam seniorskih prvaka, ne svake godine, to se stalno mijenja, imamo reprezentativaca seniorskih, juniorskih, Filip je kadetski prvak i reprezentativac, tako da mi kroz sve uzraste uvijek nastojimo imati prvaka, a imati prvaka u Hrvatskoj nije lagan posao, zbilja je teško stvoriti nekoga i ostaviti ga da što duže traje. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti stvarati kao prvo dobre ljude, a onda isto tako i kvalitetne sportaše.

Mirko Đukić, predsjednik Odbojkaškog kluba Petrinja, istaknuo je kako je ključni problem Kluba to što nemaju dvoranu, ali da se trude i bore da bi ove mlade djevojke kojih ima oko 50 imale uvjete za treniranje, dok je tajnica Anabela Kunert objasnila:

– Treniramo u pet dvorana (Jabukovac, Komarevo, Lekenik, Glina, Sisak), imamo ugovor sa svima, plaćamo najam, naš generalni savez nas je oslobodio plaćanja kotizacije i članarine za ovu godinu za seniorsku ekipu. Djecu u dvorane razvozimo na treninge, kombi nam je u najam dao Hrvatski olimpijski odbor. Dobili smo nešto malo sredstava, 12 lopti službenih jer sada kada uđemo u 1B ligu moramo imati službenu loptu koju do sada nismo imali. Nije nam lako, mnogo radimo, naši su treneri volonteri, i mi smo svi volonteri.

Inga Kunert, kapetanica Odbojkaškog kluba Petrinja ispričala je kako su prošle pripreme i koliko su marljivo radili svakog dana ne bi li se u potpunosti pripremili za pobjedu protiv potpuno nepoznatih protivnica.

– Uz mnogo rada i truda mojih cura uspjele smo doći do te pobjede, a nadam se da će nam i cijela sezona biti uspješna, zaključila je.

Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija
Sport