KOMES OTVORENO O FINANCIJSKOJ SITUACIJI U PETRINJI: Svakodnevno kalkuliramo koju ćemo obvezu prvo podmiriti da ne bismo bili blokirani

Kako je izvijestila gradonačelnica, obveze Grada Petrinje iznose 109 milijuna kuna, dok je na raspolaganju 10 milijuna kuna još dozvoljenog minusa na računu i prilično su blizu tog iznosa

Grad Petrinja

Petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes održala je u izmještenom prostoru Gradske uprave tiskovnu konferenciju na temu financijske situacije u gradu mjesec dana nakon njezina preuzimanja vlasti.

– Prvi dan nakon primopredaje vlasti javnost je dobila uvid u neke konkretne podatke na taj dan, a budući da situacija nije nimalo bolja po pitanju priljeva u gradski proračun idemo s podacima od 30. lipnja pri čemu obveze Grada Petrinje iznose 109 milijuna kuna, a mi imamo na raspolaganju 10 milijuna kuna još dozvoljenog minusa na računu i prilično smo blizu tog iznosa. Svakodnevno kalkuliramo koju ćemo obvezu prvo podmiriti da ne bismo bili blokirani, kako mi tako i naši proračunski korisnici, naša trgovačka društva, rekla je Komes i nadodala:

– Osim toga što se neodgovorno i neracionalno trošio gradski novac, isto tako su prvih šest mjeseci građani bili oslobođeni svih mogućih obveza plaćanja od komunalne naknade, vode, dječjih vrtića, prireza, poreza i svega ostaloga što puni gradski proračuna. Zato smo danas ovdje gdje jesmo, ali od 1. srpnja ta plaćanja se nastavljaju i mi se nadamo da će ipak doći bolje vrijeme, da će se gradski proračun početi puniti i da ćemo uspjeti pomalo podmirivati sve svoje nakupljene obveze koje se protežu još iz prošle godine. Zbog svega ovoga molim sve naše vjerovnike da se strpe još malo, dok malo ne konsolidiramo naše financije da možemo postati barem malo likvidni.