Kolinda Grabar-Kitarović: Obrtništvo u Hrvatskoj ima svijetlu budućnost

U prostorijama poslovnog centra City Plaza Zagreb, svečanom je akademijom obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore.

Akademija se, također održava u spomen na obnoviteljsku Skupštinu HOK-a od 1. srpnja 1994. godine te je prilika za zahvalu svim domaćim obrtnici na njihovom radu i doprinosu za razvoj gospodarstva, ali i da se istaknu problemu s kojima se oni svakodnevno nose poput uvoza radne snage i sve manjeg interesa za strukovno obrazovanje.

U okviru akademije dodijeljena su najviša priznanja Hrvatske obrtničke komore, statua Zlatne ruke s poveljom te je promovirano 1.175 novih majstora koji su tijekom protekle godine položili majstorske ispite. Također, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je nagrade “Šegrt Hlapić” najboljem učeniku, školi i mentoru.

Obilježavanju je nazočila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja se u svom govoru zahvalila organizatorima na svemu što čine u zastupanju interesa obrtnika i promicanju obrtništva.

– Za našu zemlju to je utoliko važnije što imamo višestoljetnu obrtničku tradiciju, a neke naše općine i gradovi osobito su poznati upravo po obrtništvu. Tu vrijednu i značajnu baštinu moramo čuvati i unaprjeđivati, poručila je predsjednica te istaknula kako obrtništvo u Hrvatskoj ima svijetlu budućnost u kojoj će pokazati kako zna i može ostvariti konkurentsku prednost te suvereno vladati odabranim tržišnim nišama.

Aktualno
Gospodarstvo
Hrvatska