Kickboxing klub Kutina iz Opatije se vratio s 5 zlatnih medalja

U Opatiji je održano državno prvenstvo u kickboxingu, na kojem je nastupio 331 natjecatelj iz 64 kluba.

U borbi za odličja sudjelovali su i članovi Kickboxing kluba Kutina: seniorka Anamarija Čverk, juniori Šimun Filipović, Una Maravić i Doris Magdić te kadeti Vanja Burmudžija i Anđelina Filipović, koji su na natjecanju ostvarili izuzetne rezultate.

Zvijezda natjecanja bio je Šimun Filipović, koji se u izuzetno teškoj skupini kick light, naposljetku okrunio zlatom. Među juniorima se istaknula i Doris Magdić koja se s rezultatom od 3:0 u finalu skupine kick light, potvrdila kao najbolja hrvatska teškašica u juniorskoj konkurenciji. Uspjeh je zabilježila i juniorka Una Maravić, zauzevši prvo mjesto u skupini -55 kg, s čime joj je ovo drugo osvojeno državno prvenstvo.

Juniorski trojac ovim si je pobjedama osigurao mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za nadolazeće europsko prvenstvo, a snage će odmjeriti i u konkurenciji 40-tak zemalja na skorašnjem svjetskom kupu u Budimpešti.

Seniorka Anamarija Čvrk, nažalost je zaustavljena u polufinalu low kicka, no zato su zasjali mladi kadeti, Vanja i Anđelina, koji su zlatom u vlastitim kategorijama, ostvarili pravo nastupa za kadetsku reprezentaciju hrvatske na europskom prvenstvu.

 

 

 

Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija
Sport