Kauboji započinju s pripremama za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska će uz pripreme za Svjetsko prvenstvo do 12. siječnja odigrati dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom
kaubojiDavor Javorović/PIXSELL

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar pozvao je igrače na prvo okupljanje uoči Svjetskog rukometnog prvenstva koje će se održati u Egiptu od 13. do 31. siječnja 2021. godine.

Na tom popisu nalazi se 19 igrača, uz još četvoricu na pričuvnoj listi. Reprezentacija se okuplja 26. prosinca 2020. u Zagrebu i nakon testiranja odmah kreće u Poreč. Tamo će boraviti i trenirati  do 30. prosinca, nakon toga slijede dva dana predaha za doček Nove godine, a zatim slijedi nastavak priprema.

Na popisu nema ni igrača koji nastupaju na FINAL 4 Lige prvaka koji se igra u Kelnu 28. i 29. prosinca 2020., ili onih koji igraju u nekima od najjačih europskih liga poput Njemačke, Mađarske, Poljske. Svi će se oni priključiti na drugom okupljanju koje će biti zakazano za 1. siječnja 2021. godine.

Kao što je poznato, Hrvatska će uz pripreme za Svjetsko prvenstvo u razdoblju od Nove godine do 12. siječnja kada se planira odlazak za Egipat, odigrati dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom. Prvi je u Poreču 5. siječnja, a drugi u Madridu 9. siječnja.

Na popisu igrača za prvu fazu priprema su Marin Šego,  Ivan Pešić, Mate Šunjić, David Mandić, Lovro Mihić, Valentini Ravnić, Ivan Cupić, Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Marin Sipić, Nikola Grahovac, Gianfranco Pribetić, Halil Jaganjac, Josip Šarac, Matej Hristić, Lovro Jotić, Janko Kević, Josip Vekić, Luka Šebetić, dok su u rezervi Stipe Mandalinić, Ante Gadža, Vlado Matanović i Moreno Car.

Aktualno
Hrvatska
Sport