Kauboji Svjetsko prvenstvo otvaraju protiv Japana

Hrvatska će prvi krug, protiv Katara, Japana i Angole igrati u Borg El-Arabu, gradu 45 km jugozapadno od Aleksandrije
Luka Stanzl/PIXSELL

Nepunih tjedan dana nakon ždrijeba Svjetskog rukometnog prvenstva, kojemu je Egipat domaćin od 13. do 31. siječnja 2021. godine, Svjetska rukometna federacija objavila je kalendar natjecanja. Hrvatska će prvi krug, protiv Katara, Japana i Angole igrati u Borg El-Arabu, gradu 45 km jugozapadno od Aleksandrije.

Hrvatska će natjecanje početi susretom s Japanom 15. siječnja. Točna satnica znat će se nakon razgovora s vlasnicima televizijskih prava. Isti dan igraju još Katar i Angola. Dva dana poslije Hrvatsku čeka susret s Angolom, a zatim 19. siječnja okršaj s Katarom, koji bi trebao odlučivati o pobjedniku skupine te koliko će tko bodova prenijeti u nastavak natjecanja.

Nakon prvog kruga Hrvatska seli u Kairo gdje će igrati u najvećoj dvorani svjetskog prvenstva Cairo Stadiumu koji može primiti čak 17.000 gledatelja. Tu će najprije, ukoliko bude prva u svojoj skupini igrati s trećeplasiranim iz skupine u kojoj su Danska, Argentina, Bahrein i Kongo.

Taj je susret na rasporedu 21. siječnja. Nakon dana predaha slijedi susret s drugoplasiranim iz D skupine i na kraju 25. siječnja s najboljim, a to bi prema svemu poznatom trebali biti branitelji naslova svjetskog prvaka Danci.

Nokaut faza počinje 27. siječnja.

Aktualno
Hrvatska
Sport